Natuurlijke speeltuin

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen in een natuurlijke speeltuin meer bewegen, een groter gevoel van vrijheid ervaren, meer nieuwe dingen ontdekken en beter in staat zijn om creatief spel te ontwikkelen.

Natuurlijke speeltuin

veelzijdig en eindig veel plezier

Natuurlijke speeltuin: spelen en leren in harmonie met de natuur

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in een natuurlijke speeltuin een groter gevoel van vrijheid ervaren, meer bewegen, een groter vermogen voor creatief spel ontwikkelen en meer nieuwe dingen ontdekken. Op die manier draagt natuurlijk spelen in belangrijke mate bij aan hun lichamelijke, emotionele en cognitieve ontwikkeling. Op een speelplek die is ingericht met natuurlijke speeltoestellen krijgen kinderen bovendien volop de kans om te klimmen en klauteren, zich te verwonderen over alles wat er in de natuur groeit en bloeit én om de leukste avonturen te beleven! Daarom vindt u bij Hercules Speeltoestellen een betaalbaar en hoogwaardig assortiment speeltoestellen die perfect tot hun recht komen in een natuurlijke speeltuin.

Natuurlijke speelprikkels

Natuurlijke balanselementen

Natuurlijke klimtoestellen

Natuurlijke speeltoestellen

waarom hercules

Spelen naar hartenlust in een natuurlijke speeltuin

Kinderen kunnen natuurlijk spelen naar hartenlust met onze natuurlijke speeltoestellen, zoals: klimtoestellen, schommels, speelhuisjes, glijbanen en professionele buiten fitness apparaten. Ook een natuurlijke zandbak, balanceerparcours of duikelrek behoort tot de mogelijkheden. Vaak is een natuurlijk speeltoestel uit ons assortiment gemaakt van hout. Zoals u van een leverancier van professionele speeltoestellen mag verwachten, helpen wij u ook graag bij het maken van een ontwerp en bij het aanleggen van een natuurlijke speeltuin bij uw school, op een speelplek in de openbare ruimte of in de speeltuin van uw bedrijf in de leisure branche. 

Wat zijn de voordelen van onze speeltoestellen voor de natuurlijke speeltuin?

  • Voor kinderen in alle leeftijdscategorieën;
  • Kinderen spelen en leren in harmonie met de natuur;
  • Ze ontdekken veel meer tijdens het spelen op een natuurlijk speeltoestel;
  • Gemaakt van veilige en duurzame materialen zoals rvs, FSC®-gekeurd Robiniahout;
  • Bestand tegen slijtage, rot, UV-straling en veranderende weersomstandigheden;
  • Dragen bij aan mooie en uitdagende speelplekken;
  • Breed assortiment variërend van natuurlijke zandbak tot natuurlijke speelcombinatie;
  • Geschikt voor kinderopvang, onderwijs, openbare ruimte, recreatie en horeca.

Intensiever bewegen op natuurlijke speeltoestellen

Vanzelfsprekend is een natuurlijke speeltuin ook populair omdat deze speelplek kinderen uitnodigt om intensiever te bewegen. Dat is niet verwonderlijk, want dankzij de combinatie van touwen, netten, hout en de andere robuuste materialen van natuurlijke speeltoestellen, wordt iedere speelplek een waar eldorado. Kinderen kunnen zich er heerlijk uitleven, of ze nu willen ravotten, klimmen, klauteren, verstoppertje spelen, kruipen of schommelen. Op een natuurlijk speeltoestel verleggen ze hoe dan ook hun grenzen, maken ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en kunnen ze eindeloos vaak op ontdekkingstocht gaan. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat natuurlijk spelen kinderen unieke leermogelijkheden biedt. Bovendien vinden zij het spelen in een natuurlijke speeltuin leuker en daarnaast maakt het ze rustiger.

Laat kinderen avonturen beleven

Realiseer een veilige en gecertificeerde natuurlijke speeltuin

Natuurlijke speeltoestellen worden blootgesteld aan verschillende invloeden. Naast veranderingen in temperatuur en vochtigheid kunnen weersinvloeden – zoals regen, wind, UV-straling, sneeuw en vorst – het hout en de andere materialen van een natuurlijk speeltoestel aantasten. Ook kunnen schimmel en insecten de toestand van het hout verslechteren. Verder staan natuurlijke speeltoestellen bloot aan slijtage van het intensieve gebruik van de kinderen die erop spelen. Daarom is het belangrijk dat ieder speeltoestel in een natuurlijke speeltuin – van een klimrek en een schommel tot een speelhuisje en een natuurlijke zandbak – goed bestand is tegen al deze invloeden.

 

Daarom betekent natuurlijk spelen op de professionele speeltoestellen uit ons assortiment, spelen op speeltoestellen die zijn vervaardigd van hoogwaardige en duurzame materialen, zoals hout met het FSC®-keurmerk, RVS-onderdelen en HPL- of HDPE-kunststof.

Speeltoestellen voor de natuurlijke speeltuin kopen

Bent u op zoek naar natuurlijke speeltoestellen – zoals een speelcombinatie, schommel, klimtoestel, glijbaan, duikelrek of natuurlijke zandbak – om een avontuurlijke natuurlijke speeltuin in te richten in de openbare ruimte, op uw schoolplein of in de speeltuin van uw bedrijf in de leisure branche? De specialisten van Hercules Speeltoestellen gaan graag met u in gesprek om tot het beste ontwerp te komen, compleet met een offerte op maat.

Bij Hercules Speeltoestellen vindt u een breed assortiment natuurlijke

Bij Hercules Speeltoestellen vindt u een breed assortiment natuurlijke speeltoestellen.

Daarom betekent natuurlijk spelen op de professionele speeltoestellen uit ons assortiment, spelen op speeltoestellen die zijn vervaardigd van hoogwaardige en duurzame materialen, zoals hout met het FSC®-keurmerk, RVS-onderdelen en HPL- of HDPE-kunststof.

Een aantal uitgelichte speeltoestellen

Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 3 – 
14 jaar
Valhoogte: 59 cm

Afmetingen (LxBxH):

1620

x

885

x

190

cm

Benodigde oppervlakte: 1620×885 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 6 – 
16 jaar
Valhoogte: 250 cm

Afmetingen (LxBxH):

528

x

428

x

260

cm

Benodigde oppervlakte: 868×803 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 4 – 
16 jaar
Valhoogte: 220 cm

Afmetingen (LxBxH):

533

x

505

x

230

cm

Benodigde oppervlakte: 881×905 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 1 – 
8 jaar

Afmetingen (LxBxH):

37

x

22

x

90

cm

Benodigde oppervlakte: 347×332 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 3 – 
14 jaar
Valhoogte: 59 cm

Afmetingen (LxBxH):

370

x

48

x

160

cm

Benodigde oppervlakte: 670×348 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 2 – 
14 jaar
Valhoogte: 59 cm

Afmetingen (LxBxH):

540

x

180

x

400

cm

Benodigde oppervlakte: 840×480 cm

Wilt u bij uw school, recreatie of horecaonderneming of in de openbare ruimte een speelplek of schoolplein inrichten met een veilig en uitdagend klimtoestel? Bij Hercules Speeltoestellen gaan we graag met u in gesprek om samen tot het beste ontwerp te komen.

voor inspiratie

Meest recent afgeronde projecten

We hebben recent al vele projecten mogen afronden in het onderwijs, in de horeca en recreatie, voor gemeentes, voor het schoolplein en zorginstellingen en kinderopvang. 

Doe je inspiratie op! Bekijk al onze projecten of onze collectie voor alle speeltoestellen!

Maak een afspraak