Duikelrek

Wilt u een speelomgeving creëren die veilig en uitdagend is en waar kinderen hun energie en creativiteit kwijt kunnen door te balanceren, zwaaien en hangen, klimmen en klauteren? Of het nu gaat om een speelplaats in de recreatiebranche, een schoolplein of een speeltuin in de openbare ruimte, met een duikelrek zorgt u voor veel speelplezier voor kinderen in elke leeftijdscategorie.
veelzijdig en eindig veel plezier

Een veelzijdige rekstok voor elke speelplaats

Bent u op zoek naar een veelzijdig en populair speeltoestel voor op het schoolplein, een speelplek in de openbare ruimte of een speeltuin in de recreatiebranche? Op een rekstok kunnen kinderen zich fanatiek uitleven, terwijl zij meteen hun motoriek oefenen. Ze kunnen er aan hangen, koprollen op doen en zwaaien er zo ver mogelijk vanaf. Als speeltoestel voor een zorginstelling is een rekstok ook een goede optie. Niet voor niets is er op vrijwel iedere speelplek wel een rekstok – ofwel duikelrek of tuimelrek – te vinden. Bij Hercules Speeltoestellen vindt u in ons gevarieerde assortiment professionele speeltoestellen altijd de rekstok die uw speelplaats compleet maakt. U hebt bij ons de keuze uit verschillende materialen, samenstellingen en hoogtes voor kinderen van drie tot veertien jaar. Wij helpen u graag bij het vinden van de rekstok waarop de kinderen op uw speelplaats niet uitgespeeld raken!

RVS duikelrekken

Robinia duikelrekken

Stalen duikelrekken

Houten duikelrekken

waarom hercules

Waaraan herkent u een rekstok uit het assortiment van Hercules Speeltoestellen?

  • Het hoogwaardige merk VinciPlay;
  • Onderdeel van het Climboo-programma;
  • Enkelvoudige, tweevoudige, drievoudige en zesvoudige duikelrekken;
  • Duikelstangen in verschillende hoogten;
  • Staanders van duurzame materialen zoals robinia-hout en rvs;
  • Duikelstangen gemaakt van sterk rvs;
  • Stevige metaalfundatie.

Waarom mag een duikelrek niet op uw speelplaats ontbreken?

Op een rekstok buiten op de speelplaats kunnen kinderen zich eindeloos lang vermaken door allerlei oefeningen te doen. Daarom zijn rekstokken of duikelrekken echte klassiekers onder de professionele speeltoestellen. Een rekstok vraagt bij kinderen om durf, kracht en behendigheid. In de kleuterfase gebruiken kinderen het duikelrek vaak eerst om aan te hangen. Als ze ouder worden, leren ze al snel om aan de rekstok allerlei trucjes en kunstjes te doen. Duikelrekken lenen zich voor kleuters bijvoorbeeld perfect om op te koppeltje duikelen. Voor oudere kinderen is het leuk om bij een rekstok de kunst van allerlei turnoefeningen zoals een borstwaartsom en een buikdraai van elkaar af te kijken. Daarom vindt u in ons assortiment naast een enkelvoudig model duikelrek ook een dubbel, drievoudig en zesvoudig duikelrek. Samen oefenen op de rekstok is immers veel leuker dan alleen.

De juiste rekstok voor uw speeltuin in de recreatiebranche

Bent u ondernemer in de recreatiebranche? Dan wilt u de jonge gasten uiteraard ook veel plezier laten beleven. Als u een kleinere speelplaats heeft, vindt u bij ons een compacte eenvoudig duikelrek of dubbel duikelrek. Hebt u een grotere park of speelplaats, dan zijn de drievoudige of zesvoudige duikelstangen hiervoor zeer geschikt. Het is ook mogelijk om een rekstok met een grote speelcombinatie te combineren of om verschillende duikelrekken naast elkaar of in een cirkel te monteren. 

klimmen klauteren

Creëer oneindig veel plezier op het schoolplein met een duikelrek

Staat u aan het hoofd van een basisschool en wilt u het plein inrichten met uitdagende speeltoestellen? Op ieder schoolplein is de rekstok altijd bezet. Dat is niet verwonderlijk, want dit buiten-speeltoestel daagt kinderen van klein tot groot uit om te bewegen. Ook biedt een duikelrek volop mogelijkheden om durf en zelfvertrouwen te ontwikkelen en om sociale interactie aan te gaan. Aan de eenvoudige, stevige constructie van een rekstok kan weinig kapot gaan. Kortom, een rekstok buiten op het schoolplein is een voordelige investering waarmee u voor lange tijd veel plezier creëert. 

Een rekstok die tegen een stootje kan voor een speeltuin in de openbare ruimte

Bent u op zoek naar speeltoestellen om een speeltuin in de openbare ruimte in te richten? Omdat hier meestal geen of weinig toezicht is, stelt u hier vanzelfsprekend strenge eisen aan. Openbare speelplekken worden met name ‘s avonds en ‘s nachts vaak als hangplek gebruikt. Omdat onze duikelstangen van stevig rvs zijn gemaakt, kunnen die prima tegen een stootje. Bovendien varieert de hoogte van een duikelrek uit ons assortiment in hoogtes van 94, 124, 154, 154 en 184 tot 214 cm. Kinderen van alle leeftijden kunnen dus naar hartenlust op een tuimelrek spelen.

Een veelzijdige en betaalbare Rekstok voor elke Speelplaats

Wilt u een rekstok voor uw speelplaats kopen?

Een duikelrek is een betaalbaar speeltoestel dat weinig plek inneemt en verkrijgbaar is in diverse uitvoeringen en afmetingen. De duikelstangen worden gemaakt van onderhoudsarm rvs en voor de staanders bieden we de keuze uit duurzaam robinia hout of rvs. Bij Hercules Speeltoestellen vindt u voor een eerlijke prijs de rekstok die uw speelplaats compleet maakt. Bent u benieuwd welk duikelrek het beste bij uw speelplaats past? Wij gaan graag met u in gesprek om samen tot het beste ontwerp te komen.

Wilt u bij uw school, recreatie of horecaonderneming of in de openbare ruimte een speelplek of schoolplein inrichten met een veilig en uitdagend klimtoestel? Bij Hercules Speeltoestellen gaan we graag met u in gesprek om samen tot het beste ontwerp te komen.

Een aantal uitgelichte speeltoestellen

Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 6 – 
16 jaar
Valhoogte: 250 cm

Afmetingen (LxBxH):

528

x

428

x

260

cm

Benodigde oppervlakte: 868×803 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Robinia hout
Leeftijd: 3 – 
14 jaar
Valhoogte: 126 cm

Afmetingen (LxBxH):

300

x

100

x

154

cm

Benodigde oppervlakte: 600×400 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
Leeftijd: 3 – 
14 jaar
Valhoogte: 225 cm

Afmetingen (LxBxH):

453

x

187

x

241

cm

Benodigde oppervlakte: 833×557 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 7 – 
16 jaar
Valhoogte: 220 cm

Afmetingen (LxBxH):

255

x

290

x

230

cm

Benodigde oppervlakte: 637×621 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
Leeftijd: 3 – 
14 jaar
Valhoogte: 195 cm

Afmetingen (LxBxH):

241

x

88

x

195

cm

Benodigde oppervlakte: 601×448 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
Leeftijd: 3 – 
14 jaar
Valhoogte: 150 cm

Afmetingen (LxBxH):

302

x

8

x

165

cm

Benodigde oppervlakte: 602×308 cm
voor inspiratie

Meest recent afgeronde projecten

We hebben recent al vele projecten mogen afronden in het onderwijs, in de horeca en recreatie, voor gemeentes, voor het schoolplein en zorginstellingen en kinderopvang. 

Doe je inspiratie op! Bekijk al onze projecten of onze collectie voor alle speeltoestellen!

Wensenlijst delen
Bewaar en deel je wensenlijst met een link of email. Kopieer de link om deze bijvoorbeeld te delen via whatsapp
Terug Wensenlijst delen
Je wensenlijst is opgeslagen. Je kunt deze via email delen of de link kopiëren voor later gebruik.
Je wensenlijst e-mail is succesvol verzonden

Maak een afspraak