Outdoor fitness: buiten bewegen bij jou om de hoek

Outdoor fitness parken zie je steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. We worden bewuster van onze gezondheid. We weten allemaal hoe moeilijk maar belangrijk het is om meer te bewegen. Een buiten fitness park bij jou om de hoek verlaagt de drempel om te sporten. Buiten fitness kost niets, het stimuleert de sociale samenhang in de buurt en je krijgt een gratis shot vitamide D.
veelzijdig en eindig veel plezier

Voordelige en professionele buiten fitness apparaten

Er is geen ‘beste’ invulling voor een outdoor fitness park. Dit is van vele factoren afhankelijk. Het is van groot belang om toekomstige gebruikers bij de ontwikkeling te betrekken. Steeds vaker zijn buiten sport locaties zelfs tot stand gekomen door een burgerinitiatief. Wij hebben hiervoor een handig stappenplan ontwikkeld omdat dergelijke initiatieven zeer kansrijk zijn.

De meest voorkomende buiten fitness gelegenheden zijn:

  1. Calisthenics & Street Workout
  2. Outdoor Fitness
  3. Beweegroutes
waarom hercules

Calisthenics en Street Workout

Train je lijf met je eigen lichaamsgewicht. Daar heb je geen ingewikkelde sporttoestellen voor nodig. Vergroot je uithoudingsvermogen en ontwikkel je fysiek met duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaaioefeningen. Onze outdoor fitnesstoestellen maken het eenvoudig en comfortabeler om alleen of met elkaar op eigen niveau te sporten. De verschillende elementen zijn in Robiniahout, RVS of in verschillende kleuren gecoat staal leverbaar. Door te kiezen voor de juiste ondergrond – eventueel voorzien van belijning – maak je een diverse outdoor fitness locatie waar ook meer mensen samen trainen.

Outdoor Fitness

Juist voor het fit houden van het lijf is een uitgebalanceerde outdoor fitness workout van groot belang. De combinatie van cardio oefeningen om het uithoudingsvermogen op pijl te houden en een diversiteit aan beweegoefeningen om flexibel en sterk te blijven is van groot belang. Iedereen moet kunnen trainen op zijn of haar niveau. Begeleiding en support is daarbij essentieel. Ondersteuning voor een goed ingerichte outdoor fitness locatie is de sleutel tot succes. Wij adviseren graag hoe je tot de beste outdoor fitness locatie komt.

Outdoor fitness toestel vrouw sport in duinen

Beweegroutes voor buiten

Door op meerdere locaties in een bepaalde ruimte, andere oefeningen aan te bieden creëer je een beweeglint. Tussen de outdoor fitness elementen ontstaan mooie (hard)looproutes. Dit kunnen zelfs tot obstakel parcours leiden voor een totale workout.  Hiervoor heb je een goed doordachte route, bewegwijzering en sportelementen nodig. 

Een beweegroute biedt ook volop mogelijkheden om verschillende doelgroepen te bedienen en bestaande sportplekken en (natuurlijke) obstakels aan het parcours te koppelen.  

Hercules Speeltoestellen levert een groot assortiment aan buiten fitness elementen en wij hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van routemarkering. 

Wilt u bij uw school, recreatie of horecaonderneming, zorginstelling of in de openbare ruimte een speelplek of schoolplein inrichten met een veilig en uitdagend Outdoor fitness toestel? Bij Hercules Speeltoestellen gaan we graag met u in gesprek om samen tot het beste ontwerp te komen.

Een aantal uitgelichte speeltoestellen

Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
Leeftijd: 14 – 
99 jaar
Valhoogte: 99 cm

Afmetingen (LxBxH):

100

x

93

x

199

cm

Benodigde oppervlakte: 400×393 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Robinia hout
Leeftijd: 14 – 
99 jaar
Valhoogte: 139 cm

Afmetingen (LxBxH):

230

x

58

x

242

cm

Benodigde oppervlakte: 530×358 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Robinia hout
Valhoogte: 59 cm

Afmetingen (LxBxH):

134

x

63

x

135

cm

Benodigde oppervlakte: 434×456 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
Valhoogte: 247 cm

Afmetingen (LxBxH):

1010

x

785

x

347

cm

Benodigde oppervlakte: 1360×1153 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
Valhoogte: 230 cm

Afmetingen (LxBxH):

548

x

340

x

242

cm

Benodigde oppervlakte: 908×700 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
Valhoogte: 73 cm

Afmetingen (LxBxH):

198

x

65

x

73

cm

Benodigde oppervlakte: 498×365 cm
voor inspiratie

Meest recent afgeronde projecten

We hebben recent al vele projecten mogen afronden in het onderwijs, in de horeca en recreatie, voor gemeentes, voor het schoolplein en zorginstellingen en kinderopvang. 

Doe je inspiratie op! Bekijk al onze projecten of onze collectie voor alle speeltoestellen!

Wensenlijst delen
Bewaar en deel je wensenlijst met een link of email. Kopieer de link om deze bijvoorbeeld te delen via whatsapp
Terug Wensenlijst delen
Je wensenlijst is opgeslagen. Je kunt deze via email delen of de link kopiëren voor later gebruik.
Je wensenlijst e-mail is succesvol verzonden

Maak een afspraak