Speelaanleidingen voor vrolijke speelplekken

Kinderen verleiden tot spel kan met verschillende SpeelPrikkels uit ons assortiment. Stimuleer rollenspel en fantasiespel met thematische speelaanleidingen en vergroot de behendigheid. Veel van deze speelelementen dagen uit in balanceren en behendigheid. Het stimuleren van de motoriek en creativiteit maken een speelplaatsen meer divers, samenhangend en uitdagend!
Speelaanleidingen voor leuke en leerzame Schoolpleinen

Kinderen op eenvoudige wijze aanzetten tot spelen

Bent u op zoek naar speelelementen waarmee u kinderen op het schoolplein of een speelplek in de openbare ruimte op een leuke en eenvoudige wijze kunt aanzetten tot spelen? Dit kan met de SpeelPrikkels – ofwel speelaanleidingen – van Hercules Speeltoestellen. De speelaanleidingen in ons assortiment variëren van speelelementen en plein accessoires tot sportelementen. Met kleine(re) speelelementen maakt u van een saaie speelplek een dynamische beweegplek. Deze vrolijke speelaanleidingen variëren van Blooms, Stepping Stones en JolleBollen tot knikkertegels, paddenstoelen en evenwichtsbalken. Met deze kleurrijke speelelementen raken kinderen in alle leeftijden nooit uitgespeeld! 

waarom hercules

Leuke, leerzame en sportieve speelaanleidingen

Wilt u kinderen stimuleren om al op jonge leeftijd bewust deel te nemen aan het verkeer? Wat is er nu leerzamer en leuker dan rondrijden op een echt verkeersplein met steppen, loopfietsjes en driewielers? Het is mogelijk met deze speelaanleiding waarbij we ook taxi, scooter en tractor driewielers en loopauto’s in de vorm van een schoolbus, ambulance, brandweerauto of politiewagen kunnen leveren. Of bent u op zoek naar de ideale manier om de kinderen op het schoolplein lekker samen te laten bewegen? Onze collectie biedt ook volop keuze voor sportieve speelaanleidingen, zoals pannavelden, doeltjes en andere sportelementen. Kortom, voor iedere speelplek is er een passende speelaanleiding te vinden.

Welke speelaanleidingen vindt u in ons assortiment?

 • JolleBollen;
 • Blooms;
 • Steppingstones;
 • 3D EPDM-elementen;
 • Paddenstoelen;
 • Knikkertegels;
 • Rubber zandbakranden;
 • Evenwichtsbalken;
 • Panna arena;
 • Voetbaldoeltjes;
 • Pleinplakkers;
 • Hinkelbanen;
 • Verkeerskegels;
 • Driewielers en loopauto’s.

JolleBollen, een van de meest populaire speelaanleidingen

JolleBollen zijn een van onze meest verkochte speelaanleidingen. Deze vrolijke speelelementen zijn verkrijgbaar in felle kleuren zoals groen, blauw, rood, geel, oranje en turqoise en fleuren ieder schoolplein helemaal op. Niet voor niets zijn JolleBollen ontzettend populair bij kinderen. Deze speelaanleidingen hebben ook een sociale functie en stimuleren het coördinatievermogen en het gevoel voor evenwicht. In de pauze zijn deze speelaanleidingen op het plein dan ook altijd bezet. Ook worden de JolleBollen vaak toegepast als speelaanleiding of SpeelPrikkel in de openbare ruimte.De EPDM-rubber bollen kunnen met de meegeleverde fundamentspaal in de grond worden verankerd. Deze speelaanleidingen kunnen los worden geplaatst of in een cluster bij elkaar worden gezet. Op die manier dient de speelaanleiding als uitdagend parcours of als gezellige ontmoetingsplek voor kinderen. 

Voetbaldoel en pannaveld

speelaanleiding die niet op het schoolplein mag ontbreken

Even lekker bewegen op het schoolplein of een speelplek in de openbare ruimte? Een potje voetbal is van alle tijden en zowel jongens als meisjes spelen graag voetbal. Daarom vindt u onder onze sportieve speelaanleidingen allerlei speelelementen waarmee kinderen dit populaire spel naar hartenlust kunnen spelen. Zo mag een voetbaldoeltje van gegalvaniseerd staal niet op het schoolplein ontbreken. Deze doeltjes worden standaard geleverd met verankering en schroeven en zijn leverbaar in alle RAL-kleuren. Pannavelden staan garant voor andere aantrekkelijke speelaanleidingen. Niet voor niets winnen deze sportieve spelelementen steeds meer aan terrein onder de SpeelPrikkels.

In ons assortiment hebt u een ruime keuze voor robuust metalen pannavelden, variërend van volblad verzinkte (gegalvaniseerde) pannavelden tot volblad verzinkte en gepoedercoate (RAL) gekleurde pannavelden. Het behoort ook tot de mogelijkheden om het pannaveld voor uw schoolplein of speeltuin op maat te laten maken. Voetballen maar!

Speelaanleidingen kopen bij Hercules Speeltoestellen

Bij Hercules Speeltoestellen vindt u voor een eerlijke prijs de speelaanleidingen die uw schoolplein of speelplaats in de openbare ruimte compleet maken. Bent u benieuwd welke speelaanleiding het beste op uw speelplaats tot z’n recht komt? Wij gaan graag met u in gesprek om samen tot de beste keuze te komen.

Wilt u bij uw school, recreatie of horecaonderneming of in de openbare ruimte een speelplek of schoolplein inrichten met veilige, uitdagende en vrolijke speelaanleidingen? Bij Hercules Speeltoestellen gaan we graag met u in gesprek om samen tot het beste ontwerp te komen.

Een aantal uitgelichte speeltoestellen

Fabrikant: Speelprikkels

Afmetingen (LxBxH):

x

x

cm

Fabrikant: Speelprikkels
Leeftijd: 3 – 
99 jaar

Afmetingen (LxBxH):

45

x

45

x

45

cm

Benodigde oppervlakte: 345 × 345 cm cm
Leeftijd: 4 – 
18 jaar
Valhoogte: 59 cm

Afmetingen (LxBxH):

150

x

150

x

cm

Benodigde oppervlakte: x cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
Leeftijd: 3 – 
12 jaar
Valhoogte: 90 cm

Afmetingen (LxBxH):

346

x

268

x

202

cm

Benodigde oppervlakte: 646×618 cm
Fabrikant: Vinci Play
Leeftijd: 1 – 
12 jaar
Valhoogte: 59 cm

Afmetingen (LxBxH):

104

x

27

x

46

cm

Benodigde oppervlakte: 404×327 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
Leeftijd: 3 – 
12 jaar
Valhoogte: 59 cm

Afmetingen (LxBxH):

x

x

cm

Benodigde oppervlakte: 381×381 cm
voor inspiratie

Meest recent afgeronde projecten

We hebben recent al vele projecten mogen afronden in het onderwijs, in de horeca en recreatie, voor gemeentes, voor het schoolplein en zorginstellingen en kinderopvang. 

Doe je inspiratie op! Bekijk al onze projecten of onze collectie voor alle speeltoestellen!

Wensenlijst delen
Bewaar en deel je wensenlijst met een link of email. Kopieer de link om deze bijvoorbeeld te delen via whatsapp
Terug Wensenlijst delen
Je wensenlijst is opgeslagen. Je kunt deze via email delen of de link kopiëren voor later gebruik.
Je wensenlijst e-mail is succesvol verzonden

Maak een afspraak