Materialen

Bekijk de materialen die we gebruiken voor onze speeltoestellen. Wees zeker van kwaliteit met ons duurzame materiaal en garantie tot wel 30 jaar .
onze materialen

We werken altijd met de beste kwaliteit

We gebruiken altijd duurzaam, lang houdbare materialen. Daarbij ben je verzekerd van topkwaliteit waarbij we je een garantie bieden tot 30 jaar! Bekijk hieronder de materialen welke we gebruiken voor het bouwen van jouw speeltoestel!

Gelamineerd Grenenhout (FSC)

Gelamineerd scandinavisch grenen met een afmetingen van 90 mm x 90 mm. Eersteklas FSC hout van topkwaliteit: zonder kwasten, uniforme kleur, rechte nerf. Geschuurd, geïmpregneerd en gelakt tijdens een productieproces in meerdere fasen. Aan de bovenkant beschermd met duurzame kunststof afdekkappen en aan de onderkant met thermisch verzinkte stalen ankers, die het hout beschermen tegen direct contact met de grond, en dus de ontwikkeling van rot voorkomen, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Robiniahout (FSC)

Robiniahout is zeer robuust en wordt ook wel het hardhout van Europa genoemd. Dit FSC hout kenmerkt zich door een zeer grillige manier van groeien waardoor speeltoestellen al snel een natuurlijk en avontuurlijk karakter krijgen. Robinia heeft duurzaamheidsklasse 1 tot 2 en doordat alleen kernhout gebruikt wordt in onze producten zijn de stammen vrij van oersterk spinthout. Robinia verkleurt en is vatbaarder voor scheurvorming waarmee met onderhoud rekening gehouden dient te worden.

Stalen Componenten

De Stalen toestellen zijn gebouwd uit diverse stevige verbindingen. Het is verkrijgbaar in twee verschillende opties: thermisch verzinkt en gepoedercoat met UV-bestendige poedercoating of als een stalen constructie: gezandstraald, ijzergefosfateerd, poeder verzinkt en gepoedercoat met UV-bestendige coating met het QUALICOAT-certificaat. Staanders zijn doorgaans standaard in RAL 7040 grijs gepoedercoat. Indien een andere kleur wordt toegepast is dit RAL 5015 blauw, RAL 1023 geel, RAL 3020 rood, RAL 6029 groen, RAL 2009 oranje, RAL 9005 zwart of RAL 7016 antraciet.

RVS

Diverse toestellen worden in RVS geleverd. Ook is het mogelijk als extra optie om sommige toestellen in RVS te leveren. Standaard wordt RVS304 gebruikt voor alle RVS staanders, stangen, glijbanen, kettingen en bevestigingsmateriaal. Als uw situatie daar om vraagt (dicht bij de kust) kan gekozen worden voor RVS 316 Met een glad oppervlak is het volledig weerbestendig, waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd.

Gerecycled composiet

De staanders uit de Recycled serie worden geproduceerd uit 100% ge-upcycled kunststof. Dit materiaal bestaat uit kunststof folies en texiel afval. De palen zijn altijd weer opnieuw volledig te recyclen daardoor het een milieuvriendelijk en duurzame keuze is. Gerecycled kunststof is bestand tegen corrosie en neemt geen vocht, vuil of andere vloeistoffen of. Ook is dit materiaal volledig bestand tegen rotting.

HDPE

HDPE is een polyethyleen met hoge dichtheid. Het is een hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, dat wil zeggen dat het waterdicht is, bestand tegen vorst, UV-straling of vocht. We gebruiken drielaagse platen (met een zwarte kern van 100% gerecycled granulaat) voor de productie van verschillende panelen, daken en andere speelplaatscomponenten. HDPE is zeer goed recyclebaar.

HPL

Een HPL plaat bestaat uit een houtvezel- of papierkern en twee toplagen. De kern van de plaat bestat uit verschillende lagen houtvezel en papier dat doordrenkt is met fenolhars. HPL-platen zijn bestand tegen chemische en biologische factoren, UV-stralen en fluctuerende weersomstandigheden. Dit laminaat wordt gebruikt voor de productie van verschillende soorten panelen, daken en andere speelplaatscomponenten. Het is PFEC-gecertificeerd.

HEXA Platforms

HPL HEXA zijn antislip- en waterdichte platforms en klimwanden gemaakt van antislip-HPL of, optioneel, waterdicht antislip-multiplex. Kruis gestructureerd multiplex gecoat met een heet geperste fenolische film met een opdruk van het honingraatoppervlak – het biedt een verhoogde weerstand tegen slijtage, mechanische schade en chemische middelen. Het is PFEC-gecertificeerd.

Klimgrepen

Kleurrijke klimgrepen gemaakt van duurzaam composiethars met minerale vulstoffen; bestand tegen slijtage en UV-straling

Beschermde afdekpaalkappen

Beschermdoppen van rubber of polypropyleen beschermen de hoofdconstructieprofielen tegen weersomstandigheden en kinderen tegen verwondingen.

Touw

Gegalvaniseerde stalen kabels met een diameter van 16 mm, bedekt met polypropyleen of nylon, verbonden met kunststof, roestvrij staal of aluminium connectoren, bestand tegen UV-straling, slijtage en rot.

Kettingen

Gecertificeerde AISI 304 en AISI 316 roestvrijstalen kettingen

Bouten

AISI 304 en AISI 316 roestvrij staal of gegalvaniseerde bouten zijn beveiligd tegen externe factoren door duurzame polyamide doppen. Dit maakt onze apparatuur bestand tegen slijtage en tegen veranderende weersomstandigheden.

Grondankers

Voor de Wooden series gebruiken we thermisch verzinkte ankers die het grenenhout beschermen tegen direct contact met de grond. Ze voorkomen rot en verlengen dus de levensduur van houten producten.

Sferische Vensters

Sferische ramen gemaakt van duurzaam polycarbonaat dat bestand is tegen fysische en chemische factoren

PP Kruipbuizen

Kruipbuizen met een dubbele wand bestand tegen vervormingen, gemaakt van PP (diameter van 500 of 600 mm). In hoge mate bestand tegen slijtage, vandalisme en externe factoren.

Glijbanen

Glijbanen zijn gemaakt met een glijvlak van AISI 304 roestvrij staal, bestand tegen vandalisme en externe factoren. Ons aanbod omvat ook versies gemaakt met een polyesther glijvlak. De zijpanelen van een glijbanen zijn gemaakt van HDPE- of HPL-platen, die bestand zijn tegen weersomstandigheden, waaronder vorst en UV-straling.

Buisglijbanen

Buisglijbanen gemaakt van gecertificeerd AISI 304 en AISI 316 roestvrij staal. Plaatdikte: 2,5 mm, diameter van de buis790 mm, geschuurd oppervlak. De lengte van de glijbaan uitstap is afhankelijk van de lengte van de glijbaanzelf, de uitstapkap is gemaakt van een buis met een diameter van 33,7 mm. Beschikbare varianten: recht, gebogen of spiraalvormig (360 graden). PE-versies zijn ook beschikbaar. De buisglijbanen voldoen aan de EN 1176-norm.
Wensenlijst delen
Bewaar en deel je wensenlijst met een link of email. Kopieer de link om deze bijvoorbeeld te delen via whatsapp
Terug Wensenlijst delen
Je wensenlijst is opgeslagen. Je kunt deze via email delen of de link kopiëren voor later gebruik.
Je wensenlijst e-mail is succesvol verzonden

Maak een afspraak