Zorginstelling

Speel- en bewegingsmogelijkheden zijn essentieel voor ieders welzijn, ook voor mensen met een beperking. Zorginstellingen moeten ervoor zorgen dat hun cliënten voldoende kansen hebben om te spelen en te bewegen.
speelmogelijkheden voor iedere plek

Speeltoestellen voor zorginstellingen

Wij van Hercules kunnen helpen bij het ontwerpen van geschikte speeltoestellen, het inrichten van een speelplek of het samenstellen van een beweegtuin die aansluit bij de specifieke behoeften van de cliënten. Bij ons staat de veiligheid en welzijn van de cliënten voorop. Een speeltoestel in een zorginstelling kan worden gebruikt om patiënten, vooral kinderen, te helpen bij hun herstel en welzijn. Het kan hen afleiden van hun ziekte of aandoening en hen een gevoel van normaliteit geven. Het kan ook bijdragen aan hun fysieke en mentale groei en ontwikkeling. Bovendien kan het hen in staat stellen zich te uiten en hun emoties te uiten op een veilige en gezonde manier. Elk speeltoestel of sporttoestel dat in een zorginstelling geplaatst wordt, moet gericht zijn op het verbeteren van het welzijn van de cliënten. Bovendien moet er rekening gehouden worden met de omgeving en inrichting van de speelplek en moet er rekening gehouden worden met andere cliënten, eventueel gebruik door bezoekende familie en vrienden.

afhankelijk van jouw doel

Vele mogelijkheden

Er zijn veel verschillende soorten speeltoestellen die geschikt zijn voor gebruik in een zorginstelling, afhankelijk van de leeftijd en de specifieke behoeften van de patiënten. Hier zijn enkele voorbeelden:

• Kleuterspeelplaatsen: Kleine speeltoestellen zoals glijbanen, wipkippen, zandbakken, enz. zijn geschikt voor jonge kinderen en kunnen hen helpen bij hun fysieke ontwikkeling en coördinatie.

• Therapeutische speeltoestellen: Deze kunnen specifiek worden ontworpen om de motorische vaardigheden van patiënten te verbeteren. Bijvoorbeeld: een balansbalk of een koordparcours

• Speeltoestellen voor volwassenen: Dit zijn speeltoestellen die specifiek zijn ontworpen voor volwassenen zoals (buiten)tafeltennis. We kunnen ook duurzaam buitenmeubilair verzorgen zoals bankjes, prullenbakken en hekken.

Elke zorginstelling is anders

Voor woon- en zorgcentra voor mensen met een lichamelijke handicap of geestelijke beperking, dagopvang, speciaal onderwijs, verpleeghuizen en verzorgingshuizen, revalidatieklinieken, ziekenhuizen kunnen we mooie speelplekken en toestellen creëren welke zorgen voor voldoende beweging, plezier en veiligheid. Iedere zorginstelling heeft echter een andere behoefte. En bij deze behoefte hoort een eigen speel- en beweegplan.

Enkele voorbeelden: 
• Zo willen kinderen met een lichamelijke handicap heel graag meespelen met gezonde kinderen.
• Kinderen of ouderen met een geestelijke beperking krijgen vaak door een bepaalde beweging zoals schommelen rust.
• Ouderen in een verzorgingshuis moeten voldoende buiten kunnen bewegen door bijv. een beweegtuin in te richten in combinatie met toestellen. 

Met het inrichten van de speelplek kijken we altijd naar het welzijn van de cliënt en naar de omgeving waar de speelpek wordt geplaatst.

Wilt u bij uw school, recreatie of horecaonderneming of in de openbare ruimte een speelplek of schoolplein inrichten met een veilig en uitdagend klimtoestel? Bij Hercules Speeltoestellen gaan we graag met u in gesprek om samen tot het beste ontwerp te komen.

Een aantal uitgelichte speeltoestellen

Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Staal
99 jaar
Valhoogte: 59 cm

Afmetingen (LxBxH):

405

x

115

x

120

cm

Benodigde oppervlakte: 590×450 cm
Fabrikant: Vinci Play
Leeftijd: 3 – 
15 jaar
Valhoogte: 90 cm

Afmetingen (LxBxH):

250

x

150

x

0

cm

Benodigde oppervlakte: 650×545 cm
Fabrikant: Vinci Play
Leeftijd: 3 – 
12 jaar
Valhoogte: 90 cm

Afmetingen (LxBxH):

150

x

150

x

68

cm

Benodigde oppervlakte: 620×620 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Kunststof
Leeftijd: 1 – 
8 jaar
Valhoogte: 90 cm

Afmetingen (LxBxH):

649

x

555

x

277

cm

Benodigde oppervlakte: 949×874 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 1 – 
14 jaar
Valhoogte: 130 cm

Afmetingen (LxBxH):

194

x

501

x

230

cm

Benodigde oppervlakte: 740×501 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Rvs
Leeftijd: 3 – 
16 jaar
Valhoogte: 90 cm

Afmetingen (LxBxH):

395

x

100

x

160

cm

Benodigde oppervlakte: 612×325 cm
voor inspiratie

Meest recent afgeronde projecten

We hebben recent al vele projecten mogen afronden in het onderwijs, in de horeca en recreatie, voor gemeentes, voor het schoolplein en zorginstellingen en kinderopvang. 

Doe je inspiratie op! Bekijk al onze projecten of onze collectie voor alle speeltoestellen!

Wensenlijst delen
Bewaar en deel je wensenlijst met een link of email. Kopieer de link om deze bijvoorbeeld te delen via whatsapp
Terug Wensenlijst delen
Je wensenlijst is opgeslagen. Je kunt deze via email delen of de link kopiëren voor later gebruik.
Je wensenlijst e-mail is succesvol verzonden

Maak een afspraak