Robinia speeltoestellen

Als u op zoek bent naar veelzijdige professionele speeltoestellen die perfect passen in een speelruimte met een avontuurlijk karakter of een natuurlijke speelomgeving, zijn Robinia speeltoestellen de ideale keuze. Het is geen toeval dat deze prachtige, verantwoorde en veilige houten speeltoestellen razend populair zijn op schoolpleinen, in speeltuinen van recreatiebedrijven en op speelplaatsen in de openbare ruimte.
veelzijdig en eindig veel plezier

Robinia speeltoestellen gemaakt van het meest duurzame hout

Bent u op zoek naar veelzijdige professionele speeltoestellen die zich uitermate goed lenen voor een natuurlijke speelplek of een speelruimte met een avontuurlijk karakter? Dan zijn Robinia speeltoestellen de juiste keuze. Robinia is een duurzaam type hardhout dat afkomstig is van de Acaciaboom. Omdat Robinia speeltoestellen iedere speelplek een natuurlijke look geven, worden ze goed opgenomen in de omgeving. Niet voor niets zijn deze mooie, veilige en verantwoorde houten speeltoestellen razend populair op schoolpleinen, speelplekken in de openbare ruimte en in speeltuinen binnen de recreatiebranche!

Robinia klimtoestellen

Robinia balanstoestellen

Robinia schommels

Robinia
glijbanen

waarom hercules

Voordelig en gevarieerd assortiment Robinia speeltoestellen

Bij Hercules Speeltoestellen vindt u een breed en aantrekkelijk geprijsd assortiment Robinia speeltoestellen, variërend van een Robinia schommel, Robinia speelhuisje, Robinia klimtoestel, Robinia stap- en zitbalk en een Robinia draaischijf met handvaten tot een Robinia klim- en balanceerparcours voor de speeltuin. Robinia leent zich ook perfect om gezellige zitplekken met een natuurlijke uitstraling te creëren. Daarom vindt u in onze collectie ook tafels en picknicksets gemaakt van Robiniahout. 

Waarom spelen kinderen graag op Robinia speeltoestellen?

Robinia speeltoestellen bieden oneindige mogelijkheden voor creativiteit en fantasierijk spel. De speeltoestellen – variërend van een Robinia speelhuisje en een Robinia balanceerparcours tot een Robinia schommel – zijn ontworpen om kinderen uit te dagen en te inspireren om nieuwe dingen te bedenken en te creëren. Natuurlijk kunnen ze er eindeloos op klimmen, glijden, balanceren en verkennen. Dit bevordert de ontwikkeling van de motoriek en de cognitieve vaardigheden van kinderen. Ook bieden Robinia speeltoestellen kinderen een uitdagende en avontuurlijke speelervaring, waarbij ze hun grenzen kunnen verleggen en hun vaardigheden kunnen testen in de speeltuin. Robinia speeltoestellen dragen dus ook bij aan het zelfvertrouwen van kinderen en vergroten hun gevoel van competentie.

ROBINIA SCHOMMEL TOT SPEELHUISJE ✓FSC®-GECERTIFICEERD.

Van welke houtsoort zijn Robinia speeltoestellen gemaakt

Het is niet zonder reden dat Robinia speeltoestellen zich uitermate goed lenen voor speelruimtes met een avontuurlijk karakter en natuurlijke speelplekken. Het hout dat voor een Robinia klimtoestel, Robinia glijbaan of Robinia schommel wordt gebruikt, is afkomstig van de Robinia Pseudo Acacia. Deze boom wordt ook wel Schotendoorn genoemd en komt voornamelijk voor in het midden en zuiden van Europa. De Robinia Pseudo Acacia is van origine een Noord-Amerikaanse boomsoort die zich kenmerkt door de grillige manier van groeien. Meestal zijn de stammen van deze boom niet rond, maar groeien die krom en splitsen ze zich vaak. Daarom is het robuuste hout van deze boomsoort zeer geschikt voor de productie van Robinia speeltoestellen.

FSC®-gecertificeerde Robinia schommel, speelhuisje of ander speeltoestel

Robiniahout is 100% FSC®-gecertificeerd, is nog harder dan dat van de Eikenboom en is elastisch, slijtvast en sterk. Robinia hardhout is de enige Europese houtsoort die vrijwel niet rot, een hoge weerstand biedt tegen aantasting door insecten en behoort daarom tot de top van de meest resistente houtsoorten. Als het materiaal is gedroogd, bezit het hout ook bij wisselende vochtigheid een goede duurzaamheid. Dit ziet u terug in mooie en duurzame Robinia speeltoestellen in uw speeltuin. Robinia heeft duurzaamheidsklasse 1 tot 2 en omdat alleen het kernhout wordt gebruikt in onze professionele speeltoestellen, zijn de stammen vrij van spinthout.

CREËER EEN AVONTUURLIJKE SPEELPLEK MET DUURZAME ROBINIA SPEELTOESTELLEN.

Robinia speeltoestellen kopen bij Hercules Speeltoestellen

Wilt u Robinia speeltoestellen kopen voor een zorginstelling, speeltuin in de openbare ruimte, op het schoolplein of de speelplek van uw horecabedrijf? Bij Hercules Speeltoestellen denken we graag met u mee. Onze specialisten gaan graag met u in gesprek om tot de beste én betaalbare keuze te komen, inclusief een offerte op maat.

Wilt u bij uw school, recreatie of horecaonderneming of in de openbare ruimte een speelplek of schoolplein inrichten met een veilig en uitdagend Robinia speeltoestel? Bij Hercules Speeltoestellen gaan we graag met u in gesprek om samen tot het beste ontwerp te komen.

Een aantal uitgelichte speeltoestellen

Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 4 – 
18 jaar
Valhoogte: 230 cm

Afmetingen (LxBxH):

1615

x

1310

x

230

cm

Benodigde oppervlakte: 1615×1310 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 3 – 
14 jaar

Afmetingen (LxBxH):

703

x

703

x

450

cm

Benodigde oppervlakte: 1003×1003 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 2 – 
12 jaar
Valhoogte: 59 cm

Afmetingen (LxBxH):

222

x

143

x

175

cm

Benodigde oppervlakte: 522×443 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 2 – 
14 jaar
Valhoogte: 90 cm

Afmetingen (LxBxH):

570

x

330

x

310

cm

Benodigde oppervlakte: 870×680 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 1 – 
8 jaar
Valhoogte: 110 cm

Afmetingen (LxBxH):

389

x

137

x

350

cm

Benodigde oppervlakte: 699×447 cm
Fabrikant: Vinci Play
Materiaal: Hout
Leeftijd: 3 – 
14 jaar
Valhoogte: 105 cm

Afmetingen (LxBxH):

310

x

100

x

170

cm

Benodigde oppervlakte: 632×245 cm
voor inspiratie

Meest recent afgeronde projecten

We hebben recent al vele projecten mogen afronden in het onderwijs, in de horeca en recreatie, voor gemeentes, voor het schoolplein en zorginstellingen en kinderopvang. 

Doe je inspiratie op! Bekijk al onze projecten of onze collectie voor alle speeltoestellen!

Wensenlijst delen
Bewaar en deel je wensenlijst met een link of email. Kopieer de link om deze bijvoorbeeld te delen via whatsapp
Terug Wensenlijst delen
Je wensenlijst is opgeslagen. Je kunt deze via email delen of de link kopiëren voor later gebruik.
Je wensenlijst e-mail is succesvol verzonden

Maak een afspraak