St. Bernadetteschool – Schoolplein voor de buurt

Zuidermeer

St. Bernadetteschool – Schoolplein voor de buurt

In opdracht van de St. Bernadetteschool en gemeente Koggeland hebben we dit plein mogen renoveren. Kinderen van de school zijn in een participatietraject intensief betrokken en ook de buurt is op de hoogte gehouden over de plannen.

Van een grauwe vlakte met veel betontegels en primair gekleurde toestellen is de ruimte rond de school omgetoverd tot een avontuurlijk plein met groen karakter dat goed te onderhouden is. Naast een enorme diversiteit aan speelwaarde is er een moestuin aangelegd en heeft het plein een centrale buitenklas.

Bekijk hier de volledige impressie

Referentie

We hebben nu een ideale balans tussen uitdagende speeltoestellen, duurzaamheid en natuur!

‘We zijn ontzettend blij met ons vernieuwde schoolplein. Samen met Jaap de Wit (Hercules) zijn wij een traject ingegaan om ons schoolplein passend te maken bij onze wensen. Daarbij hebben we de leerlingenraad van onze school ingezet, om zo ook goed aan de wensen van de kinderen te kunnen voldoen. Op ons schoolplein staan nu veel uitdagende speeltoestellen, met daarbij als hoogtepunt een fantastische trampoline. Tijdens het speelkwartier staat er standaard een rij bij de trampoline. We hebben nu een ideale balans tussen uitdagende speeltoestellen, duurzaamheid en natuur! Zo zijn de stoeptegels hergebruikt voor plantenbakken en een zittribune. Daarnaast komt de natuur terug op ons schoolplein, door veel groen, een heus bos, houtsnippers en ruimte om te kunnen tuinieren. Binnenkort gaan ijverige ouders nog aan de slag met insectenhotelletjes. Wij zijn ontzettend blij met ons nieuwe schoolplein en de fijne samenwerking met Hercules.’

Margit Sijm

Directeur St. Bernadetteschool

Ontdek meer producten in deze categorieën

Natuurlijke klimtoestellen

Natuurlijke speeltoestellen

Robinia klimtoestellen

Houten speelhuisjes

Wensenlijst delen
Bewaar en deel je wensenlijst met een link of email. Kopieer de link om deze bijvoorbeeld te delen via whatsapp
Terug Wensenlijst delen
Je wensenlijst is opgeslagen. Je kunt deze via email delen of de link kopiëren voor later gebruik.
Je wensenlijst e-mail is succesvol verzonden